#invatcemifoloseste

Am creat #invatcemifoloseste pornind de la o imagine care nota lucrurile pe care nu le-am invatat in scoala. Erau mentionate acolo informatii cum ar fi: cum sa ma prezint la un interviu, cand sa accesez un credit, cum sa ma descurc cu banii si alte cateva lucruri asemanatoare. Si se incheie cu :” Dar ma bucur mult ca stiu Teoria lui Pytagora” :).

Atunci am realizat ca de fapt, acesta este rostul nostru. Asta credem ca ar trebui sa faca un afterschool: sa completeze lucrurile pe care copiii le invata in scoala, cu ce nu au cand/cum/cu cine sa invete in timpul pe care il petrec la scoala. Ne-am asumat aceasta misiune si am creat teme saptamanale, care sa ii aduca mai aproape de subiecte de care se vor lovi cu siguranta in viata. Asa a aparut saptamana educatiei financiare, saptamana „Stiu ce pot!”, saptamana consumatorului european, etc. Adaptam mesajele si activitatile in functie de varsta si dezvoltarea fiecarei grupe de copii si incercam sa aducem in fiecare saptamana pe cineva care „stie despre ce vorbeste”, e specializat in subiectele propuse si le poate aduce o viziune reala si actualizata asupra temei propuse. Am avut invitati politicieni, nutritionisti, medici, bancheri, etc, iar experienta prinde tare bine, atat pentru copii, care afla lucruri noi si interesante, dar si pentru invitati. Pleaca impresionati de cat de multe stiu „copiii de azi”, cat de usor isi exprima si sustin parerile, cat sunt de diferiti fata de noi la varsta lor.

Ne continuam misiunea si imprastiem vorba („we spread the word” cum zic francezii :)) pentru ca toti suntem responsabili de cat si cum stiu copiii nostri sa faca lucrurile. Ce ati fi vrut sa invatati in scoala, dar ati invatat din scoala vietii?

, , , , , , ,